Status

Lijst status
Aanbevolen
Functioneel toepassingsgebied

Register van web services

Nut en werking

Typering

Register voor webservices

Nut

Als je als mens informatie zoekt op het internet, dan gebruik je meestal eerst een zoekmachine om die informatie te vinden.  UDDI ondersteunt een soortgelijk zoekmechanisme voor webservices: online applicaties die via het Internet kunnen worden aangeroepen.

UDDI biedt een wereldwijd, op XML gebaseerd register waarmee organisaties zichzelf en de online diensten (webservices) die ze leveren, via het Internet kunnen presenteren. Het doel is het stroomlijnen van online transacties door het voor bedrijven mogelijk te maken elkaar te vinden, en om hun systemen te kunnen laten samenwerken. UDDI ondersteunt alleen de publicatie- en zoekfunctie, niet de protocollen voor het gebruik van de webservices zelf.

Werking

UDDI is een open standaard die het mogelijk maakt voor bedrijven om webservices (applicaties die via het web toegankelijk zijn) te publiceren en in te zien. UDDI beschrijft webservices in een op XML gebaseerd, machine leesbaar formaat.  Daardoor kan een klant applicatie inzien hoe de webservice moet worden aangeroepen, en wat de structuur is van de data die wordt teruggeleverd.

Trefwoorden

Detailinformatie

Volledige naam
Universal Description Discovery Integration
Versie
3.0.2
Beheerorganisatie
OASIS

Toepassing

Community

Er is een online community voor UDDI.

Toetsingsinformatie

Datum van besluit
2009-05-20