Forum Standaardisatie start openbare consultatie over open standaarden

01 aug 2017

Het Forum Standaardisatie start op 1 augustus 2017 een openbare consultatie over open standaarden. De openbare consultaties bieden een mogelijkheid voor geïnteresseerden om mee te praten over de standaarden die het Forum Standaardisatie op de lijst open standaarden plaatst en de manier waarop hun toepassingsgebied beschreven wordt.

Afgelopen periode zijn standaarden getoetst voor verplicht (‘Pas toe of leg uit’) of aanbevolen gebruik door overheden.
De huidige consultatie betreft verschillende adviezen aan het Forum Standaardisatie, namelijk:

  • Het advies om de standaarden STIX en TAXII op de ‘Pas toe of leg uit’ lijst te plaatsen;
  • Het advies om de standaarden OData en NLRS op de lijst aanbevolen standaarden te plaatsen;
  • Het advies om de standaard OAI-PMH 1.0 van de ‘Pas toe of leg uit’ lijst naar de lijst aanbevolen standaarden te verplaatsen;
  • Het advies om de standaard Dimensions van de ‘Pas toe of leg uit’ lijst te verwijderen;
  • En het advies om de beschrijvingen van de toepassingsgebieden van XBRL, OAI-PMH, SPF, DKIM, DMARC, DNNSEC, TLS, HTTPS en HSTS aan te passen.

Voor meer informatie en inhoudelijke details over deze openbare consultatie kijk hier: www.forumstandaardisatie.nl/thema/openbare-consultatie.

Tot en met woensdag 13 september 2017 kunt u reageren door uw commentaar te sturen naar info@forumstandaardisatie.nl (link stuurt een e-mail). Het commentaar wordt teruggekoppeld aan de experts die het advies samenstelden en wordt samen met het advies aangeboden aan de leden van het Forum Standaardisatie.