Test of uw internet veilig is

Content

Via Internet.nl test u eenvoudig of uw website, e-mail en verbinding voldoen aan de moderne internetbeveiliging. De website controleert of uw diensten voldoen aan enkele belangrijke internetstandaarden voor veiligheid. U ontvangt een praktisch rapport met wat u kunt verbeteren en hoe u dat doet.

Wat zijn internetstandaarden?

Om wereldwijd gegevens tussen verschillende computers te kunnen uitwisselen, zijn internationale afspraken nodig over de manier waarop de computers met elkaar praten. Deze afspraken noemen we internetstandaarden of -protocollen. Een voorbeeld is SMTP, een bekend protocol voor het versturen van e-mail. Deze technische kern van internet is voor de meeste gebruikers onzichtbaar en onbekend, maar cruciaal voor de werking van internet vandaag en in de toekomst.

Van wie is internet.nl?

De testtool Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om daarmee het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid.

Start met testen