Week van de Toegankelijkheid 2019

Content

Deze week was de Week van Toegankelijkheid. Om extra aandacht voor het onderwerp te vragen, verzamelde Forum Standaardisatie vijf verhalen over digitale toegankelijkheid. Iedere werkdag werd een van deze verhalen op de website van iBestuur gepubliceerd. Aan het bod kwamen: de obstakels waar mensen met een beperking tegenaan lopen, veranderingen in het doen van bankzaken en de uitdagingen die er zijn om digitale diensten van de overheid toegankelijk te maken en houden.

Wilt u uw organisatie toegankelijker maken en houden, maar heeft u geen idee hoe? Kom donderdag 21 november naar de workshop Praktijkvoorbeelden digitale toegankelijkheid in Amstersfoort. Daar vertellen verschillende organisaties ons hoe zij toegankelijkheid aanpakken.

Overzicht van artikelen:

Samen aan de slag voor een inclusieve, toegankelijke overheid

Larissa Zegveld (voorzitter van Forum Standaardisatie) benadrukt het belang van toegankelijkheid en de kracht van samenwerking.

Dagboek van een blinde

Blinden worden dagelijks geconfronteerd met obstakels waar mensen zonder beperking geen weet van hebben. Tim in ’t Veld vertelt over de obstakels waar hij tegenaan loopt.

Banken investeren in toegankelijkheid

Ook bedrijven moeten zich inzetten om voor toegankelijkheid. In dit artikel wordt beschreven welke stappen banken nemen om toegankelijk te worden en blijven.

Overal, altijd en voor iedereen

De overheid is in beweging om digitale diensten toegankelijker te maken. Logius geeft een samenvatting van de afspraken en wetgevingen voor overheidsorganisaties en enkele adviezen om voortdurend toegankelijk te blijven.

Terug- en vooruitblik op toegankelijkheid

Een terugblik op de week: Als het gaat om (digitale) toegankelijkheid is een van de lastige punten dat medewerkers van organisaties en bedrijven vaak niet weten hoe zij in hun rol kunnen bijdragen."