Vrouwen in ICT standaardisatie

Content

Vrouwen in ICT standaardisatie gaat over de kracht van vertrouwen en verbinding. Voor de derde keer organiseerde de Europese organisatie StandICT.eu2026 een webinar over dit interessante onderwerp. Natuurlijk in het teken van Internationale Vrouwendag. Bureau Forum Standaardisatie was erbij en pikte deze punten eruit.

Samengevat

  • Standaardisatie gaat in wezen over de kracht van verbinding en vertrouwen.
    Het is vaak sterk en bemoedigend als vrouwen zich met elkaar verbinden, en dat bleek ook zo bij het onderwerp ICT-standaardisatie.
  • De presentaties lieten zien hoe divers en verstrekkend de uitdagingen zijn rond ICT-standaardisatie. Belangrijk dat vrouwen hierin een stem hebben.
  • Naast technische vaardigheden zijn ook soft skills essentieel bij het ontwikkelen van standaarden, zoals het opbouwen en behouden van vertrouwen.
  • Gouden tips, met name als het gaat om deelname aan technische standaardisatiecommissies: zorg dat je aan tafel komt (is deze er niet, richt deze tafel dan op), ben je daar, ken de regels en wees voorbereid, neem initiatief, stel prioriteiten en zorg dat je gehoord wordt. Dat kan ook door schriftelijk je bijdrage te leveren.

Tot slot

Bureau Forum Standaardisatie wenst de wereld vandaag (en alle dagen daarna) een krachtige vrouwendag!

Het rapport van het Webinar stelt StandICT.eu beschikbaar.