Publicatie EU Rolling Plan ICT standaardisatie 2024

Content

De Europese Commissie (EC) heeft het ‘Rolling Plan for ICT Standardisation 2024’ gepubliceerd. Dit overzicht, dat jaarlijks wordt bijgewerkt, biedt een uniek overzicht van relevante ontwikkelingen betreffende ICT-standaardisatie. U kunt het Rolling Plan inzien op de website van de Europese Commissie: web-versie.

De Europese Commissie en het multistakeholderplatform (MSP) heeft alle hoofdstukken van het voortschrijdend plan herzien en bijgewerkt. De veranderingen van het ene jaar naar het andere vinden vooral plaats in specifieke hoofdstukken, maar men kan ook bredere trends door de jaren heen onderscheiden. Zo is er aandacht voor maatschappelijke waarden, duurzaamheid, kunstmatige intelligentie, data en nieuwe technologieën als 5G, Intelligente vervoerssystemen, Quantum en Digital Twins. 

European Multi Stakeholder Platform on ICT Standardisation

Het Rolling Plan is tot stand gebracht door het ‘European Multi Stakeholder Platform on ICT Standardisation’ (MSP). Het MSP vertegenwoordigt belanghebbenden op het gebied van ICT-standaardisatie en adviseert de Europese Commissie. Ook Forum Standaardisatie is actief betrokken bij de totstandkoming van het plan.

Meer informatie: