2020-02-21

Van 21 februari tot en met 20 maart houdt Forum Standaardisatie openbare consultatie over drie  voorgestelde wijzingen met betrekking tot de ‘Pas toe of leg uit’-lijst en de lijst Aanbevolen standaarden. Deze adviezen komen voort uit de toetsingsprocedure van het Forum. Via internetconsultatie.nl kunt u de volledige adviezen lezen en er over meepraten.
U kunt reageren op:

  • Het advies om de standaard REST API Design Rules op de ‘pas toe of leg uit’ lijst te plaatsen. Met REST API’s kunnen applicaties en databronnen snel en effectief met elkaar verbinden en eenvoudig informatie uitwisselen. Meer info en/of reageer: https://www.internetconsultatie.nl/rest_api_design_rules

  • Het advies voor een versiewijzing van EPUB (naar 3.2) op de lijst van aanbevolen standaarden. EPUB is een standaard voor het publiceren van niet-reviseerbare elektronische documenten, geoptimaliseerd voor gebruik op - maar niet beperkt tot - draagbare apparaten zoals e-readers, tablets en smartphones.
    Meer info en/of reageer: https://www.internetconsultatie.nl/epub.

  • Het advies om het Nederlands overheidsprofiel OAuth op de ‘pas toe of leg uit’-lijst te plaatsen conform het Forumadvies van 2017. En om de onderliggende standaard OAuth op de lijst aanbevolen standaarden te plaatsen. Meer info en/of reageer: https://www.internetconsultatie.nl/oauth.

Openbare consultaties

Forum Standaardisatie biedt na het afronden van een toetsingsprocedure de mogelijkheid om te reageren op de opgestelde adviezen. Heeft u opmerkingen, vragen of problemen? Geef deze dan binnen de aangegeven termijn door. De ingezonden reacties worden door Forum Standaardisatie in beschouwing genomen.