2018-06-21

NORA, de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur, heeft samenwerking gezocht met het CIP, het Centrum voor informatiebeveiliging en privacybescherming, om meer invulling te geven aan het thema 'privacy'.
Als eerste resultaat is nu de succesvolle Privacy Baseline van CIP geschikt gemaakt voor publicatie in de NORA-Wiki (https://www.noraonline.nl/wiki/De_Privacy_Baseline).

De Privacy Baseline vat de privacywetgeving (de AVG) samen in 13 principes en geeft praktische aanwijzingen voor realisatie in organisaties, primair binnen de Nederlandse overheid. NORA online (de NORA-wiki) bevat inzichtelijke en hanteerbare kaders, bestaande afspraken, principes, standaarden en bouwstenen. Met de toevoeging van de Privacy Baseline voegt NORA een nieuw element toe aan de ondersteuning van overheidsorganisaties bij het inrichten van de informatiehuishouding.

CIP en NORA zijn verheugd over deze eerste stap in de samenwerking en werken aan meer: ook voor het onderwerp informatiebeveiliging zullen de komende maanden CIP-normenkaders ontsloten worden via noraonline.nl.