Expertrecensies gevraagd Nederlands profiel OpenID Connect

17 apr 2020

Logius werkt sinds december 2019 aan een OpenID Connect (OIDC) profiel voor de Nederlandse overheid: NL GOV OIDC. Op dit moment is het team opzoek naar experts die het concept willen recenseren. Heeft u kennis van de standaard OIDC en wilt u meedenken over het voorstel dat er op dit moment ligt? Reageer dan vóór 28 april via de ‘Issues’-pagina op Gitlab.

In mei 2020 wil Logius het eerste volledig recenseerde concept beschikbaar hebben. Het doel is om het concept dit jaar geschikt te maken voor de toetsingsprocedure van Forum Standaardisatie, waarmee het profiel op de ‘Pas toe of leg uit’-lijst geplaatst kan worden. In eerste instantie voor gebruik bij mobiele apps, maar naar verwachting op een later moment ook voor web-toepassingen waarvoor nu SAML op de lijst staat.

Vragen aan het schrijfteam?

Donderdag 23 april wordt om 10.00 uur een video-conferencing sessie (waarschijnlijk via WebEx) gehouden. Daarin kunnen vragen gesteld worden aan het schrijfteam. U moet zich daarvoor apart aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar dit mailadres.

Meer informatie:
• Het OIDC-profiel