16 Februari: seminar 'De API-economie en de overheid'

07-02-2017

Op 16 februari organiseert het Forum alweer haar derde seminar over de API-economie en de overheid. Organisaties wisselen steeds meer data uit en leveren digitale diensten aan elkaar. We bouwen op serviceplatformen, verbinden data tot informatie en koppelen dat weer aan andere systemen. Zo ontstaat er stap voor stap een netwerk van digitale diensten – de API-economie. Wat is een API nu echt, wat is de impact op gegevensuitwisseling en wat kan het betekenen voor overheden? Deze vragen staan tijdens de bijeenkomsten centraal. 

In 3 sessies duiden we de begrippen API en API-economie, verdiepen we de belangrijkste ontwerp- en beheersaspecten van API’s en kijken we naar de betekenis ervan in de toekomst van de digitale overheid. Daarbij combineren we praktijkvoorbeelden met direct toepasbare inzichten voor uw organisatie. De seminars kunnen los van elkaar worden bezocht. In de derde sessie (16 februari) kijken we met name naar de toekomst van API’s in de genetwerkte samenleving en de betekenis voor de overheid.

Het seminar is op 16 februari van 14:00 tot 17:00 uur in het Beatrixgebouw in Utrecht (Jaarbeursplein).  Het programma is als volgt:

  • Introductie: Welkomstwoord door Wil Janssen - InnoValor (dagvoorzitter)
  • Best Practice: De inzet van API's bij het CBS, nu en in de toekomst door Dennis Ramondt ( CBS)
  • Analyse: Impact van API’s in de zorgsector door Alexander Henket (Nictiz)
  • Inspiratie: Datavisualisatie en de slimme stad door Mark van der Net (OSCity)
  • Analyse: Impact van de omgevingswet– naar een publiek privaat eco-systeem door Raymond Feron (Rijkswaterstaat)
  • Discussie en afsluiting.
  • Borrel: Het eind zal afgesloten worden met een borrel.

Inschrijven kan door een mail te sturen aan info@forumstandaardisatie.nl(link stuurt een e-mail)  o.v.v. uw naam, organisatie en telefoonnummer. U kunt altijd bellen of mailen met uw vragen.