2019-11-21

Donderdag 21 november 2019, 13.00-16.45 uur

De Eenhoorn, Amersfoort (naast het station)

Waarom deze workshop?

We weten dat we alle online informatie digitaal toegankelijk moeten aanbieden. Iedereen moet mee kunnen doen, daar zijn we het over eens. Het verplichten van toegankelijkheid is makkelijk, maar hoe voeren we het uit? Hoe krijg je de hele organisatie zo ver dat iedereen toegankelijke documenten maakt? Hoe richt je de informatiesystemen zo in dat ze helpen om toegankelijk te publiceren? Wat doe je als je afhankelijk bent van derden die de informatie niet toegankelijk aanleveren?

In deze workshop laten verschillende organisaties van de overheid zien hoe zij het aangepakt hebben. Zij vertellen hoe zij digitale toegankelijkheid hebben ingebouwd in hun processen en hoe zij hun organisatie daarvan hebben doordrongen. Ook ontzenuwen we een aantal mythen over de wetgeving, bijvoorbeeld dat je alles vanaf dag één helemaal op orde moet hebben, of dat je een keurmerk voor digitale toegankelijkheid moet halen.

Programma

Tijdstip Onderwerp Organisatie
12:30 Ontvangst met broodjes  
13:00 Interactieve opening Forum Standaardisatie
13:30 Overheid, stop met PDF! Kritische keynote Open State Foundation
14:00 Korte pauze  
14:10 Parallelle sessie praktijkcases (ronde 1) diverse organisaties
15:10 Korte pauze  
15:20 Parallelle sessie praktijkcases (ronde 2) diverse organisaties
16:20 Plenaire discussie, conclusies en afsluiting diverse organisaties
16:45 Borrel  

 

Voor wie is deze workshop?

De workshop richt zich op Webredacteuren, Communicatiemedewerkers, Documentatiespecialisten, ICT-projectmanagers, Managers en andere geïnteresseerden uit de Gemeenten, Provincies, Rijksoverheid, Uitvoeringsorganisaties en ZBO's. Ook geïnteresseerden uit andere overheden en organisaties met een publieke taak (zoals Onderwijs, Zorg en Nutsbedrijven) zijn van harte welkom. U kunt kosteloos deelnemen aan deze workshop.

Aanmelden en contact

Aanmelden voor deze workshop kan met een e-mail aan info@forumstandaardisatie.nl. Als u zich aanmeldt, geef dan graag aan of u gebruik maakt van de lunch en/of de borrel. Met vragen kunt u terecht bij info@forumstandaardisatie.nl.