winkelwagen icoontje

Welke open standaarden zijn relevant voor mijn ICT en hoe kunnen ze goed uitgevraagd worden in een aanbesteding?

Overheden die  ICT-producten en -diensten van € 50.000 of meer aanschaffen, moeten om de relevante open standaarden vragen. Maar hoe en welke? Voor deze vragen is er de handreiking Vragen om open standaarden bij inkoop.

 

De handreiking biedt voorbeeldbestekteksten, een  overzicht van mogelijk relevante CPV codes (Common Procurement Vocabulary codes) en een overzicht van open standaarden gerelateeerd aan veel voorkomende aanbestedingen. De handreiking is getoetst en goedgekeurd door de Commissie Bedrijfsjuridisch Advies.

Naast deze handreiking is er  een beslistool in ontwikkeling voor het bepalen welke standaarden verplicht zijn in een aanbesteding.

Deze tool is nog onder constructie maar kan wel bekeken en getest worden : http://beslisboom.othersight.nl/content/beslisboom-ptlu

In workshops met inkopers wordt deze tool verder getest en doorontwikkeld. U kunt uw bevindingen mailen naar desiree.castillogosker@forumstandaardisatie.nl, ook voor een presentatie of een workshop  bij u op kantoor.