30-10-2017

Donderdag 23 november organiseert het Bureau Forum Standaardisatie een workshop over het produceren en publiceren van toegankelijke PDF in het Jaarbeursgebouw in Utrecht (naast Centraal Station).

Waarom deze workshop?

De overheid produceert veel informatie in PDF formaat voor burgers, bedrijven en zichzelf. Deze PDF bestanden moeten voldoen aan wettelijke eisen van toegankelijkheid, duurzaamheid en herbruikbaarheid. Overheidsorganisaties willen graag aan deze eisen te voldoen, maar dit is niet altijd eenvoudig met de bestaande processen en systemen.

De workshop gaat in op het publiceren van duurzaam toegankelijke PDF/A documenten met de bestaande kantoorsoftware en beschikbare ICT tools. Ook zullen aandachtspunten voor het (door)ontwikkelen of aanschaffen van documentproductiesystemen worden besproken. Ook zal er gekeken worden naar de toegankelijkheid? 'by design' en de alternatieven voor PDF in een 'born-digital' toekomst.

Voor wie is de workshop?

De workshop richt zich op documentmanagers, documentbeheerders, documentatiespecialisten, ICT-projectmanagers en andere geïnteresseerden van Gemeenten, Provincies, Rijksoverheid en ZBOs. Ook geïnteresseerden uit andere overheden en organisaties met een publieke taak (bijvoorbeeld onderwijs, zorg en nutsbedrijven) zijn van harte welkom. De workshop heeft een praktisch karakter en stimuleert u om te netwerken en kennis te delen.

Deelname aan de workshop is gratis.

Programma

Tijd

Onderwerp

Organisatie

Spreker

12:30 Ontvangst met broodjes    
13:00 Welkom en opening Forum Standaardisatie Han Zuidweg
13:10 Overheidsinformatie en wettelijke eisen Logius Kristian Mul
13:40 Wat u over PDF moet weten Firm Ground Iacobien Riezebosch
14:10 PDF- audit, grip en strategie Firm Ground Bram Duvigneau
14:40 Thee, koffie en fris    
15:00 PDF/A-1a produceren en publiceren Forum Standaardisatie Han Zuidweg
15:30 Toegankelijkheid by design Frozen Rockets Peter van Grieken
16:00 Platform Rijksoverheid Online MinAZ DPC Marc van de Graaf
16:30 Conclusies, afsluiting Forum Standaardisatie Han Zuidweg
16:40 Borrel