2019-06-06

‘Digitale toegankelijkheid moet in het dagelijkse denken en doen komen te zitten.’

Deze week publiceerde Publiek Denken de special en e-zine iSamenleving; laat de mens zich in data vangen? De ministerraad stemde vorig jaar in met NL Digibeter, een agenda voor de digitale overheid waarbij overheden optrekken met belangrijke publieke en private partners. Het uiteindelijke doel van deze agenda is om te zorgen dat nieuwe digitale diensten en producten het contact van de overheid met burgers en ondernemers slimmer, toegankelijker en persoonlijker maken. Technologie wordt dus omarmd om de publieke dienstverlening te verbeteren, maar hoe zorg je ervoor dat de maatschappelijke meerwaarde van technologie prioriteit blijft houden?

Secretaris van het Forum Standaardisatie (en Algemeen Directeur van Logius) Yvonne van der Brugge en Tim in ’t Veld (startend ondernemer die met zijn bedrijf BlindMobility advies geeft over innovatieve hulpmiddelen en digitale toegankelijkheid) werden geïnterviewd voor deze special.
Met een fraaie term heet het ‘digitale inclusiviteit’: iedereen moet gebruik kunnen maken van de digitale kanalen zoals websites en apps van (semi)overheidsorganisaties. Dus ook mensen die om welke reden dan ook moeite hebben om digitaal mee te doen.
Lees hier het hele artikel.